Ännu mer körkort

Publicerat: 2012-05-31 | 13:45:20 i Allmänt
Åh önskar att jag var klar med körkortet nu. Det är en jätte stor längtan faktiskt och bäst av allt är att jag kan se mig själv sitta i en liten bil och köra. den bilden hade jag inte för 1 år sedan, inte för ett halvår sedan heller för den delen. Det går så bra med körkortet att jag tror att jag kommer ha körkortet till hösten, kanske tidigare om jag får göra intensivkurs när dessa lektioner är över som jag har kvar.

Igår körde jag för första gången bland lite mer trafik. körde stenkulla korsningen och ner mot hamnvägen och körde runt där bland alla rondeller och sådant. Skit kul, trotts att det blev några motorstopp ibland. Och Min lärare är så underbart härligt bra, hon säger exakt vad jag ska göra, och sedan får jag försöka själv lite. Men visst är det svårt tycker jag att köra bil, när man ska växla och sådant. Men det är sådant som jag kommer lära mig så småningom.

Monica min lärare frågade i slutet på lektionen hur långt jag har kommit med körkortet, kunde då stolt meddela henne att jag är klar med fas A-F plus att jag klarat 4 stycken sluttest. hon bara kollade på mig med öppen mun, visste inte riktigt hur hon skulle reagera eller vad hon skulle säga. tillslut fick hon fram det att: Men gud vad bra, vet du det här är ytterst ovanligt att man ligger före med teorin. I vanliga fall så har man kommit jätte långt med körningen och med toerin är man kvar nere i hamnen" Hon tyckte jag hade gjort ett bra jobb med andra ord. Och jag är riktigt jäkla nöjd. trodde teorin skulle vara betydligt svårare, men nu tycker jag att körningen är riktigt jäkla svår. Men det är ju för att jag inte hunnit köra så otroligt mycket.

Teorin kan jag ju alltid plugga på om man säger så. Kul är det iallfall, så mycket beröm till mig med andra ord =)
Ja jag tror nog inte längre att körkort är så långt borta ;)

Ja jag vet att det är lite mycket om min väg till körkort just nu. men det är det mest intressanta jag kan prata om just nu. Och jag blir verkligen stolt över mig själv, med tanke på att jag alltid tvekar på mig själv vad det än är, så japp detta känns bra med andra ord =)

Piroger med förbud att göra en höger U-sväng!

Publicerat: 2012-05-29 | 15:04:32 i Allmänt
Jag håller på att göra lite piroger till middag. Tänkte att det kan man ju faktiskt göra, för jag slutade betydligt tidigare än planerat, jonny vet inget så han blir nog överraskad när jag är hemma maten redan är klar när han kommer hem plus i kanten till mig =)
Skulle slutat runt 20.00 men jag slutade redan vid kvart i 1 :O jäklar! Men ska dit igen på fredag och kolla hur det går till med duschning!
Jag börjar bli hjärnskadad känns det som eller okej då hjärntvättat. jag tänker jämnt och ständigt på körkortet. och visst jag spenderar all min egna tid till att antingen köra bil eller träna på teorin. Inte det roligaste, men det är betydligt enklare än vad det var för 3 år sedan då jag gjorde mitt första försök på att ta körkort.

är det skadat att man inte vill göra annat än att plugga? Skulle helst avboka allt jag ska göra resten av veckan och enbart plugga :S mja men det kan ju vara bra kan ju vissa tycka. men lite frihet ska man väll kunna ha?

Ja men vill man ha något så ska man ligga i för att få det man verkligen vill ha. och det är en br a lärdom tycker jag =)
trodde jag skulle dö igår på teori lektionen! fyfan vilka tröga människor det finn jösses! Hur kan man tro att om det är en skylt i en korsning där man inte får göra U-svängar, varför tror man att man inte får göra en högersväng i den korsningen? :S och ja han trodde man fick göra en U-sväng ÅT HÖGER om det var förbud på U-sväng. Hur tänkte han där? det var svårt att hålla sig för skratt. Det blev ju inte bättre av att han kläckte ur sig massa dumma komentarer hela tiden!

Ja tur man inte är så trög iaf. nog att jag kan vara det emellan åt men kom igen. om man inte vet innebörden på den mest enklaste skylten så kanske man inte borde ta körkort? Okejdå det är lite väl hårda ord. Men kom igen! Kul var det iallafall :D Jag och Sambon satt och skratta gott åt det när jag kom hem =)

Nej nu ska jag försöka ta och göra ett test innan jag ska baka ut degen och göra smeten vi ska ha i =)

Nya skor

Publicerat: 2012-05-28 | 09:42:22 i Allmänt
Godmorgon. Jag har precis klivit upp. Är så otroligt matt idag känner jag. men det kan ju ha o göra med att mensen alltid ska vara så jobbig =( det är inte kul när man känner smärtan i drömmen och sedan vakna av att man faktiskt har ont. det är mindre roligt faktiskt. Så idag blir det soffan hela dagen fram tills ikväll då jag ska på teori lektion på körskolan. Får se om det är något att ha =)

Helgen har varit lika underbar som alltid dock går det så fort att man inte hinner med. Men denna helg har det varit fullt upp =) I fredags så var jag och hälsade på ett ställe jag ska bli inskolad på, så inskolning imorgon. Ska bli kul, och han verkar toppen dessutom, dock är han diabetiker har aldrig jobbat mmot just diabetes tidigare, men det ska nog inte vara några problem, otäckt bara om personen skulle få socker koma eller liknande tillstånd.

Jaja hur som hellst så är det iaf inskolning och det ska bli riktigt roligt =)

Fredagen drog jag även ut på stan med syrran och choppade lite,





Blev dessa två par skor för ynka 98 kronor =) ett bra köp med andra ord. så student skorna är fixade till linas student. och idag ska jag ner och köpa en tröja jag ska ha. sedan är min uppsättning klar.

Vi har även beställt det vi ska hänga runt halsen på henne igår. men det kan jag inte berätta här vad det är, ifall hon skulle läsa =)
Fredagen fortsatte iaf med att jag tog mig hem efter staden och väl hemma så åkte en välförtjänt cider fram, satt på balkongen med jonny och firade att skolan var officiellt slut för denna termin.

Men om man ska gåvidare till lördagen så var jag och syster med angelica på familjedagen på påljungshage. åkte karusell, kolla på hästar, sjöng, dansade, kolla på hundar, fiskar, kaniner, fåglar, och utklädda gröna gubbar.
Och OOJ vad angelica njöt av dagen, hon hade det roligt. men även jag och syster hade det skoj. =)
Efter dagen där så gick vi till min "pappa" och hälsade på för han fyllde, så vi käka godmat och busade runt där. Inte en tokig lördag med andra ord.

Och igår söndag så blev det en cykeltur till enstaberga, snodde lite sol av svärföräldrarna, blev bortskämda med god mat, vad sägs om porterstek? mumma.
Porterstek är lite lurigt att få till. jag brukar sällan få till det, antingen blir köttet torrt eller så blir det så segt att det finns inte. men gott är det iaf =) Ja så såg min helg ut och veckan blir minst lika mycket att göra. Ska starta denna vecka med att plugga körkort =)

En liten uppdatering

Publicerat: 2012-05-24 | 09:45:25 i Allmänt
Man ska vara ihärdig när man vill ha tag på någon! eringde säkert 4-5 gånger igår och skickade ett sms. Lite pinsamt kanske att man är så på, men om man vill ha tag på någon så måste man vara ihärdig ;)

De ringde iallafall upp mig efter ett tag och jag ska dit imorgon på besök =) Och sen se om jag får inskolning där. inte tokigt alls. Så hoppas på att få lite mer jobb nu innan jag börjar sommarjobbet.

Ska strax iväg till gymmet. blir långsammarörelser och pilates. men innan ett pass i maskinerna. känns så skönt att min rygg inte längre hindrar mig från att köra på =)

Körskole teorin går väll rätt bra. tror jag lär mig mer än vad jag tror. Inte kul dethär när det kommer helt onödiga frågor. Men jag ska klara det. annars så blir körkortet aldrig av. Siste gången gillt nu känner jag. =)
Men dethär blir nog bra hoppas jag.

Kan ju berätta också att jag börjat skriva ner alla mina drömmar jag drömmer under nätterna. har blivit så mycket på sista tiden, så jag tänkte att det kan ju vra skoj =) för förhoppningsvis när jag blir lite bättre och med massa träning, kommer jag tillslut kunna komma in i lucida drömmar. vilket jag lyckats med några gånger. Ni vet när man kontrollerar drömmarna.
Sånt här är jag väldigt intresserad av och tror att våra kära bortgångna anhöriga kan kontakta oss via drömmar, då vi är som mest avslappnade och det inte finns några störomoment.

Blandannat har jag blivit kontaktad av mormor och jonnys farmor. Vet att om man inte tror på sådant så är det bara nonsens. Men jag tror på sånt och är sjukt intresserad. så ska bli kul o se om man kan bli så pass bra på lucida drömmar att man kan kontrollera allt =)

Den som följer får veta ;)

uttråkad!

Publicerat: 2012-05-23 | 10:49:18 i Allmänt
Hej sommarlov. ca 6 veckor. Pluggar körkort för fullt. går så sjukt dåligt på fas F :/ Varför ska man ha koll på regler vad som gäller för tung lastbil? :S Helt onödigt efter som att man inte direkt kommer få köra lastbil. Riktigt dåligt.

Första dagen ledig och jag är redan uttråkad! Bra där.
ringde till ett ställe för inskolning, har försökt säkert 4 gånger idag och skickat ett sms, men varför har dom en telefon när dom inte svarar? :/ Skulle verkligen behöva komma dit på inskolning så jag får inkomst nästa månad.

Positivt är att jag iallafall får chemat inför i sommar denna vecka. så då kan man börja planera lite inför sommarens semester. för någonstans ska man väll ta sig iväg =)
Även om det bara är för 2 dagar. lycvkades ju ta oss iväg förra sommaren till stockholm. Så denna sommar blir det väll någon annan stanns.

vet inte vad jag ska hitta på idag. vill ut i det vackra vädret, men inte kul efter som att alla jobbar har absolut inget att göra. så får nog bli en promenad, och små plock här hemma. och ännu mer körkortsplugg!

Ha det bra alla i värmen =)

Nynäs!

Publicerat: 2012-05-22 | 18:25:48 i Allmänt
ÄNTLIGEN är terminen slut. eller ja egentligen på fredag. men vi har inga lektioner kvar. Var till nynäs på skolavslutning med klassen idag och lärarna. Känns så dumt att vi inte kommer ha tina nästa termin. Det är en lärare som har satt spår i mig kan jag säga. tror inte jag haft en bättre lärare faktiskt! Sådana personer är svåra att hitta måste jag säga.

Nynäs det är ju så fint där, och vi hade det otroligt tur med vädret också, trodde det skulle regna hela dagen, då det tydligen var storm i natt. Vilket jag inte hörde :P tur det, för jag avskyr när det åskar, helst kryper jag under täcket och petar lite på karln så han vaknar och kan trösta mig =)

På tal om han, undrar när han kommer hem, börjar bli lite små less på att vara själv nu. Vet att han skulle jobba över, men såhär länge? det börjar bli lite tråkigt.

Iallafall så grillade vi och hade det otroligt mysigt, fick rundvandring på slottet, och gud vad häftigt det var! Så coolt att se alla möbler vara så välbevarade.. tog oss en promen också, mycket härligt, dock jobbigt för ryggen kände jag då. men det var en vacker utsikt när man väl kom upp. där skulle jag inte haft något emot att bo kan jag lova. kanske får köpa oss ett hem där istäållet.

Gud vad jag vill flytta nu, skaffa körkort och framförallt skaffa oss en liten bebis. jag vet att våran tid kommer och man inte ska ha brottom, men jag känner mig klar och redo. jag måste inte "leva livet" innan. jag har levt underbara 22 år. Och känner mig "klar" med livet. Gör det inte lättare när man dessutom drömmer om att man är gravid och snart ska föda =) Jantar att man inte kan skynda på sånt här. måste ju bli klar med skolan innan och det känns så otroligt långt borta




Nynäs. utsikt från berget =)



Nu ska jag boka in mig på ett gympass. vet inte riktigt vad jag ska välja. får nog bli på kvällen tror jag, mer o välja på, fast det är skönt att dra ut på morgonen. kanske struntar i det och drar ut och joggar en sväng imorgon istället!!
Ha det gött alla

fint på balkongen

Publicerat: 2012-05-21 | 09:17:13 i Allmänt


Såhär fint har vi det på balkongen nu =) blommorna på översta bilden köpte vi på marknaden här i oppeby i helgen =)





Våra orchideer har slagit ut också. riktigt tjusiga är dom =)


Kisse katten myser i soffan =)


Katt myser i soffan



Svärmor och jag gjorde gele i helgen =)

Och blåbärssylt =)




Deras katt är inte riktigt klok. upp på garage taket och jagar fåglar =)

Motion

Publicerat: 2012-05-20 | 11:38:48 i Allmänt
Tänkte bara göra en kort uppdatering! Helgen har varit fullt med motion för våran del =) har cyklat till och från enstaberga. sträckan är ganska exakt 2 mil. Idag blir det ytligare 2 mil som ska cyklas! ska ut till svärföräldrarna igen. Aldrig fel med lite motion.

Gör ett längre inlägg imorgon då det finns lite mer tid. plus att det kommer lite bilder då med =)

Så ut och cykla lite med er nu när det är så underbart väder. för det ska jag göra!

Allt är toppen!

Publicerat: 2012-05-15 | 12:49:40 i Allmänt
Gud så härligt. sitter i skolan och väntar på att få göra det ABSOLUT sista i skolan innan jag går på sommarlov. Benlindning kl 13.00. Haft betygsamtal i OMV där blev det "bara" ett g. Men jag är sjukt nöjd ändå måste jag berätta! en jobbig kurs helt enkelt. Så ett G är jag nöjd med.

I psykologin Blev fick jag VG enligt min lärare så verkade jag ha det mest lätt för mig än vad alla i klassen hade det i denna kurs. Men denna kursen var riktigt rolig! Så om ni ska välja kurs någon gång så välj den!! Mycket intressent, speciellt om man har henne som lärare. Och socialomsorg fick jag också VG

En otroligt rolig kurs det med. Mycket intressant!

Så roligt när man får mycket beröm av sina lärare hon sa att du ska verkligen jobba med människor du passar med det riktigt mycket. Och jag känner mig ämnad att få jobba med människor, man får ut så mycket av det. Jag får ut riktigt mycket av det iallafall. Och jag blev peppad ännu mer av min lärare inför sommaren, Gud vad roligt det ska bli känner jag nu.
En toppen termin helt enkelt och det komemr bli en sjukt bra sommar med!

Allt känns otroligt bra idag, jag är så lycklig att jag får möjligheten med denna utbildning, och att jag har en sambo som jag älskar väldigt mycket och som älskar mig.
Jag har världens bästa familj och omgivning.

Det ända som fattas är att flytta till vårat drömhus. Ja jag känner att jag har lyckats med min framtid. Jag kommer ha det så otroligt bra resten av mitt liv. Jag känner det på mig!
Pepp pepp pepp, Så nu kommer jag bara gå runt och ha det skönt och inte behöva tänka mer på skolan i över 6 veckor. UNDERBART!

Sen ska jag hem och plugga lite körkortsteori. Nu känns körkortet närmre än vad den var för 1 vecka sedan, även om jag har i stortsätt allt kvar att göra. Men Ett steg närmare är jag helt klart =) Och jag blir riktigt inspirerad när man kollar på möjliga alternativ till bil. Hellst skulle jag vilja ha en Nissan.


Men vad för nissan? har ni några bra tipps på en bra familje Nissan? Hellst kombi eller liknande =)

några tankar!

Publicerat: 2012-05-14 | 08:24:21 i Allmänt
sista veckan med lektioner, sen är det en vecka kvar. sedan börjar sommarlovet i ca 6 veckor sedan börjar skolan igen.  Har fått alla papper inför skolan. Känns fortfarande lite sådär att plugga under sommaren, men finns ingen mening med att jag ska plugga något som jag inte vill. Jag är otroligt sjukt pepp på att få börja. ska bli otroligt roligt. speciellt praktiken som kommer i höst sen.
Jag hoppas så otroligt mycket på att jag ska få vara på förskolan som jag önskade. Riktigt spännande med andra ord.
Idag blir det diskussion i skolan, imorgon redovisning onsdag ledig fm och em blir det föreläsning. sen är det slut... SLUT!!
sååå härligt det har gått riktigt fort som sagt.

I helgen  blev det en heldel promenader, i fredags fick jag ha min skitunge hemma hos oss, sov såklart här med syrran drog iväg på bio. så i fredags gick jag ner till stan för att gå på ett möte på skolan, tog promenad upp till brannkärr, och sedan till oppeby igen. otroligt härligt med en långpromenad. sedan blev det en masssa bus med Angelica, älskar verkligen att henne här, dels så är det riktigt kul att se jonny med ett litet barn. och dels så går vi in i barndomen igen :) tog även en promenad igår, tog våran lilla runda längs med ån, börjar bli sjukt fint där nu också. Måste ta mig ner och fota lite =) höll på att skita ner mig ärligt talat när vi kommer ut vid åkern, då prasslar det till i gräset, trodde det bara var blåsten, men jonny säger skit en huggorm! Jag fick panik och skyndade på mina steg. Fy jag har byggt upp en rädsla för ormar, var inte lika rädd förut, men nu har det blivit mycket värre.
Ja hemska ormar! =/


Skänker några tankar till Mathilda och Tony som är på sjukan i detta nu. Har blivit lite komplikationer för matilda, tur det att deras barn inte mår dåligt, bara hon som har det lite jobbigt. Men som så många har sagt så kommer det gå bra och det är bara 5 veckor kvar tills deras lille kommer. Ska bli skoj o se vem denna filur är =) tror barnet såklart kommer ha sjukt mycket energi och min magkännsla säger att det blir en pojke. Ja som sagt ska bli riktigt spännande

Här kommer alla kännslorna på en o samma gång

Publicerat: 2012-05-10 | 09:26:53 i Allmänt
Nervös till tusen om 1 timme är jag påväg ner till staden för min första körlektion på evigheter. Sjukt spännannde, men lite nervös är jag allt. Ska bli kul trotts att jag är nervös =)
Har läst enhel del i böckerna och jag kan faktiskt meddela att jag förstår betydligt mer när jag jag läser igenom än när jag försökt leta upp svaren i boken till frågorna på nätet.

Hoppas jag kommer kunna få ta mig intensivkurs när dessa lektioner är klara. Vore grymt om man kunde få körkort innan vintern =)

Är här med klar med psykologin. Omvårdnad är jag typ också klar med bara lite små korrektioner som behövs göras. Men nästa vecka är jag helt klar med alla kurser innan sommaren. Ska bli så skönt efter en tuff termin. Och nästa termin blir det toppen får läsa det jag vill, kommer få så bra betyg ;)

Det som är bra när man läser under sommaren är att jag kommer få csn bidraget också plus lönen =) skiiit bra!

Jag känner mig glad, pirrig och alla känslor samtidigt!

Nej nu ska jag trycka i mig lyx-frukost så man har mat i magen när man ska köra =)

Tråkigt att vara själv

Publicerat: 2012-05-08 | 19:00:03 i Allmänt
Här sitter jag och väntar på att min kärlek ska komma hem någon gång. Han är på möte med bowlingen och jag sitter här hemma och försöker komma underfund med en skoluppgift. Vet inte hur jag ska hinna bli klar. känns som om det är tusen grejer som ska göras. Men egentligen är det bara 2 inlämningsuppgifter resten är diskussioner. Men de är super stora grejer, så man har lite att ligga i.

Endast 1,5 vecka kvar. knappt det faktiskt =) Ska bli rart!




Igår träffade jag syster och Angelica
-denna bild är från Valborg =)
Saknar henne varje dag jag inte får träffa henne =(


Tvungen att visa Jonnys födelsedags tårta. Fin va? =)


Nej dax att starta igång maten. Blir kyckling idag, tänkte göra min i uncle bens sötsura. den är ju så god =)
Så får jonny curry sås till. Men vet inte, blev sugen på det också... =) Det tål att tänkas på.


Peppa mig! =)

Publicerat: 2012-05-07 | 18:05:47 i Allmänt
Så otroligt mycket att göra under sommaran att jag börjar tro att jag tagit mig vatten över huvudet. Blir illa tvungen att studera under sommaren pågrund av att jag ska läsa på distans. iof så kommer det bara vara på 25% så det blir nog bra dethär. =) Sen ska jag ju jobba såklart också, plus att jag nu har bokat in mig på körlektioner :O fyfan jag tycker det är så otäckt påriktigt.

Jag tycker det är läskigt! var ni rädda innan ni lärde er att köra?
Ja det kanske är rätt normalt. Är så orolig över att jag ska göra fel, men det är väll så att man kanske känner sig dålig innan man kan. Alla har vi ju varit nybörjare och nu är det min tur. Ja å torsdag är det dax redan, ut och köra. hoppas på att det kommer gå bra =) Det är det som kommer ta upp hela sommaren också. bara en massa plugg och jobb. Men det är ju bara en sommar. så till hösten kommer jag förhoppningsvis vara klar medkörkortet =)

Så jag behöver all pepp ni kan ge mig. Så PEPPA MIG NU!!!!





våga vägra

Publicerat: 2012-05-05 | 10:03:26 i Allmänt
Lördag och gud så underbart att äntligen få vara på fötterna igen. vi båda har varit sjuka hela veckan, men nu är vi bra igen, skönt det =) Har så mycket jag vill berätta, men det kan man ta en annan gång =) tänker berätta iaf att jag har inaktiviret mitt konto på facebook. Tycker det tog över handen lite för mycket. Så nu är det bloggen som ni kommer kunna följa mina händelser på, om jag inte slutar med bloggen också, för det finns trotts allt telefon :P
Men jag tycker det är kul att skriva så denna kommer nog finnas kvar ändå =)



Ja vad ska jag ta upp mer nu då? Jo i hhelgen ska vi ta och åka ut till enstaberga hoppas hoppas på att det kommer bli fint väder så man kan grilla =)

Nu är det också bestämt att vi inte kommer kunna läsa både psykiatri och utvecklingsstörning på skolan. Så ena kursen kommer jag att läsa på distans. Herre min je hur ska detta sluta jag och plugga distans, ja vi får se hur det slutar =) Och jag har redan hunnit få önska vad jag vill ha för praktikplats nästa termin =) Jag önskade att jag får vara på en förskola eller jobba med barn i småbarns åldern och det ska bli väldigt intressant =) om det inte funkar att få en plats där så kommer jag att få vara på en gruppbostad. och båda känns sjukt lockande. Men jag personligen hoppas på att få vara på en förskola.
Så det ska bli skoj om jag får vara där helt klart =) så nästa termin ser jag framemot. hoppas på att jag kommer få vara på det stället jag vill vara på i psykiatrin. har mina tankar och funderingar =) Men de avslöjar jag inte ännu:P

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!